Simyacılar, Homonculuslar ve Zırhlar, Bir Başyapıt: Fullmetal Alchemist: Brotherhood


 Öncellikle FMA Brotherhood Ne Anlatır?

    Öncellikle belirtmeliyim ki yazımın kalanında Fullmetal Alchemist yazmak yerine FMA yazmayı tercih edeceğim.Şimdi asıl konumuza dönecek olursak; FMA Arakawa Hiromu'nun mangakalığını yaptığı ve 12 Temmuz 2001 de yayınlanmaya başlayıp 11 Eylül 2010 da final yapan seridir. Anime serisi ise 5 Nisan 2009 - 4 Temmuz 2010 yılları arasında yayınlanmıştır. Serinin ana kahramanları çocuk yaşta annelerini kaybetmiş olan Edward Elric ve Alphonse Elric kardeşlerdir. Fma dünyasında simya vardır. Simya temel olarak bir şey verip bir şey alma yani eşit takas ilkesi ile çalışan bir sistematiktir. Örnek vermek gerekirse demirden başka bir tip maden elde etmek gibi. Simya herkesin kullanabildiği bir şey değildir. Belli bir sayıları ve organizasyonları vardır. Edward ve Alphonse Elriclerde birer simyacıdır. Ve simyada ki en büyük yasaklardan birini çiğnemişlerdir. Ölüleri diriltme! Evet çocukken ölen annelerini diriltmeye çalışmışlar ve Edward kolu ve bacağını Al (Alphonse'nun kısaltması) ise bütün vücudunu kaybetmiştir karşılığında ise anneleri ile alakası bile olmayan hatta insana bile benzemeyen bir yaratık oluşturmuş ve hayal kırıklığına uğramışlardır.Al bütün vücudunu kaybettiği için abisi onun ruhunu yakınlarında bulunan bir zırha bağlamıştır. Elric kardeşler bu olaylardan sonra vücudlarını geri kazanmak için bir yolculuğa çıkacaklar ve başlarına ilginç bir çok olay gelecektir. Hikayemiz genel olarak böyle başlıyor. FMA Brotherhood serinin ikinci animesidir bunun sebebi ilk versiyon olan FMA'nın mangaya birebir uymaması ve farklı bir sonu takip etmesidir. 
Edward Elric ve Alphonse Elric

FMA Brotherhood Kaç Bölümdür, Bölümler Kaçar Dakika?

    Fma Brotherhood 64 bölümdür. Bölümler 24 dakika sürmektedir. Ama açılışları atlarsanız ve kapanışları izlemez iseniz bu süre yaklaşık olarak 17 dakikaya falan düşmektedir. Bence bölüm sayısı da süreleri de çok iyi olan bir anime konu bütünlüğü açısından sonda bir eksiklik kalmıyor yani en iyi bu kadar sürede anlatılırmış ve anlatmışlar da zaten.



Peki FMA Brotherhood İzlenmeli Mi, Puanım Kaç?

10/10

    Niye mi çünkü beni bu kadar içine çeken bir anime daha hatırlamıyorum. Cidden size abartmıyorum tek başıma üç arkadaşlarımla da yaklaşık bir dört beş defa tekrar tekrar izledim. Gerek karakterleri olsun, gerek konusu, gerek anlatılış biçimi herşeyi ile mükemmel bir anime FMA. İzlerken kendinizi çoğu zaman nefesinizi tutmuş, bazen şaşırmış bazen üzülmüş bazen de tamamen farklı ruh hallerinde bulacağınız garantisini veriyorum. Müzikleri de mükemmel bence hele 1. ve 3. açılış müziği harika. Şöyle söyleyeyim birinciyi ezbere biliyorum hatta bu satırları yazarken mırıldanıyorum bile. Peki ne bu kadar iyi yapan FMA'yı? Kesinlikle konusu ve çizimleri. Konusu kadar çizimleri de güzel ve bu insanın ilgisini çekiyor doğal olarak.Bir de üstüne müzikler, seslendirmeler falan da bu kadar güzel olunca tadında yenmiyor ne yalan söyleyeyim. Bence herkes izlemeli ve hayran kalmalı bu animeye. Yani ne bileyim hala izlemediyseniz işiniz varsa izin alın, okulunuz varsa ekin oturun bir gün boyunca bitirin bu seriyi ve sonunda bittiğinde kendinizi büyük bir boşlukta hissedin. Daha bir çok şey yazmak istesem de inanın kelimeleri toplayamıyorum bu şaheser karşısında. O yüzden izleyin diyebileceğim sadece. Aşağıdan da ilk açılış müziğini dinleyip fikirlerinizi bana yorum olarak yollayabilirsiniz.

         

Yeni tanıtımlarda görüşmek dileği ile.😋

Yorumlar