Ramazanda İzlenmeyecek Anime Shokugeki no Souma

Öncellikle Shokugeki no Souma Ne Anlatır?

    Shoukegi no Souma aynı isimli mangasından yola çıkılarak 4 Nisan 2015 ve 26 Eylül 2015 tarihleri arasında yayınlanan animedir. Anime Yukihira Souma adlı gencin babasına ait olan bir aile lokantasında babası ile hangisinin yemeğinin daha iyi olduğuna dair yapılan bir kapışma ile başlar. Souma bu lokantada yemek yapmayı ve müşterileri ağırlamayı çok sevmektedir o nedenle de lokantayı korumak için elinden gelen her şeyi yapar. Lakin babası lokantayı bir süreliğine kapatma kararı verir ve Souma'yı Tootsuki Aşçılık Okuluna yazdırır. Lakin bu basit bir aşçılık okulu değildir. Mezun olma oranı yüzde onların altında olan oldukça zor bir okuldur. Bu okulda Shokugeki her şey demektir neredeyse. Peki nedir bu Shokugeki? Shokugeki kısaca karşılıklı ve yemek pişirmeye dayalı bir tür müsabakadır ve bu okulda çoğu karar shokugeki ile verilmektedir. Souma'da kendini geliştirmek ve okulun en iyi aşçısı olmak için kendini bu müsabakların ortasında bulacaktır. Kısaca bol bol yemek göreceğiniz ve Souma'nın yemeklere nedense azdırıcı kattığını düşüneceğiniz bir anime Shokugeki no Souma. Niye mi böyle diyorum çünkü evet biraz ecchi var bu animede ama açık açık değil tabi ki hiç bir şey, merak etmeyin yani.
Yukihira Souma

Shokugeki no Souma Kaç Bölüm, Bölümler Kaç Dakika?

    Shokugeki no Souma iki sezondan oluşuyor ve yakında bir sezon daha gelecek. İlk sezonu 24, ikinci sezonu ise 13 bölüm. Bölümler ise 24-25 dakika aralığında lakin açılış kapanışları geçerseniz 20-21 dakika sürüyor demek mümkün.






Peki Shokugeki no Souma İzlenemeli Mi, Puanım Kaç?

   10/8

      Bence izlenmesi gereken güzel bir anime kendileri. Konu yemekler olunca benim için bir özel oluyor. Şahsen yemek yemeyi sevdiğim kadar pişirmeyi de seven birisiyim. He malum öyle olunca yemek ile ilgili bir animeyi de kaçırmak olmazdı. Niye sekiz puan verdiğime gelelim? Konusu ilginç bir kere yani aksiyon falan değil komedi ama yemek yapmak nasıl eğlenceli olabilir ki? Şöyle ki komedi ve ecchi unsurları öyle iyi harmanlanmış ki gülmemek elde olmuyor bazen, bir de üstüne bolca heyecan ve hafif bir romantizm eklenmiş daha ne ister ki insan. Eksik yanları yok mu? Tabi ki var yoksa sekiz almazdı değil mi? Bir kere konusu tamamlanmış değil daha gelecek sezonlar var ve ben sabırsız bir insanım beklemek pek bana göre değil. Bazı kısımlar çok uzamış keşke biraz daha kısa tutsalarmış. Gerçi üçüncü sezonu iple çekiyorum ama bitmeden izlemem sanırım yani daha baya bir zaman var genel olarak güzel ve izlenebilir bir anime Shokugeki no Souma. Hem ana karakter de baya güzel tasarlanmış ve ilgi çekici bir kaç sır da var. Çizimlere gelecek olursa onlarda bence oldukça güzel. Müzikleri de fena değil demişken hemen alta linkini ekleyip yazımı sonlandırıyorum ve sizin de ilk açılış hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.


Başka bir tanıtımda görüşmek dileği ile.😋














Yorumlar