Uzunluğu ile Göz Korkutan Bir Efsane: One Piece

 Öncellikle One Piece Ne Anlatır ?

      One Piece Eiichiro Oda tarafından çizilen 22 Temmuz 1997 den itibaren Shounen Jump (Weekly) adlı manga dergisinde yayınlanan mangadır. Animesi ise 20 Ekim 1999 dan beri yayınlanmaktadır ve hala devam etmektedir. Konusuna gelecek olursak Gold D. Roger isimli Korsanlar Kralı lakabı almış büyük bir korsanın idamı sırasında söylediği:
      - Hazinem mi? Eğer istiyorsanız almanıza izin vereceğim. Arayın hepsini o yerde bıraktım.
Bu sözler Büyük Korsanlar Çağını başlatır ve dünyanın dört bir yanından binlerce insan Grand Line isimli denize akın akın gitmeye başlar. Grand Line gitmek zordur ama Grand Line'da ilerlemek imkansızdır. Hikaye temelde böyle başlar. Bizim baş kahramanımız da o hazineyi bulup Korsanlar Kralı olmak isteyen Monkey D. Luffy'dir. Luffy çocuk yaşta Gomu Gomu no Mi (Lastik Lastik Meyvesi) yemiş ve lastik adam olmuştur. Şimdi diyeceksiniz ki Lastik Meyvesi ne ya? Hemen açıklayayım One Piece dünyasında yendiğinde insana farklı güçler veren Şeytan Meyveleri mevcuttur lakin bu gücün bir karşılığı vardır o da bir daha asla yüzememektir. Luffy on altı yaşına geldiğinde macerasına başlamak üzere yola çıkar ve yavaş yavaş tayfasını toplamaya başlar. Tayfanın ismi ise Hasır Şapka Korsanlarıdır. Tayfayı kısaca saymak gerekirse :
  • Monkey D. Luffy; tayfanın kaptanı.
  • Roronoa Zoro: kılıç ustası.
  • Nami; rotacı.
  • Ussop; keskin nişancı.
  • Sanji; aşçı.
  • Tony Tony Chopper; doktor.
  • Nico Robin ; arkeolog.
  • Franky; gemi mühendisi.
  • Brook; müzisyen.
Çok fazla spoiler vermemek amacı ile karakterlerin yeteneklerinden bahsetmemeye karar verdim açıkçası.Tabi bir de gemiden bahsetmezsek olmaz. Hasır Şapka Korsanları'nın gemisinin adı Going Merrydir






Going Merry                

         One Piece Kaç Bölümdür, Bölümler Kaçar Dakika?

      One Piece 1999 yılından beri devam eden hala da devam etmekte olan bir animedir. Ben bu satırları yazarken 803. bölümü çıkmış durumda. Ayrıca mangakası olan Eiichiro Oda'ya bir röportajda daha ne kadar bölüm çıkaracağını sorduklarında kendisi; "Daha hikayenin yarısını bile işleyemedim uzun bir süre daha One Piece'i çizmeye devam edeceğim" demiştir. Peki bölümler süre olarak ne kadar derseniz 24 dakika lakin her seferinde açılışı ve kapanışı özetleri falan izlerseniz bu süre geçerli. Yani onları atlayarak izlerseniz yaklaşık 15-18 dakika arası değişiyor.


Peki One Piece'e Puanım Kaç, One Piece İzlenmeli Mi?

10/8,5

       Evet izlenmeli cevabını vereceğim. Cidden anime seven bir insansanız ve gerçekten bol vaktiniz varsa ne duruyorsunuz hadi One Piece izlemeye. Bunu diyorum çünkü birbirimizi kandırmayalım 803 bölüm diyoruz bu az zaman alan bir şey değil ama şöyle bir gerçek var ki pişman olmayacaksınız verdiğiniz zamanın hakkını veren bir anime One Piece. Gerek hikayesi, gerek işlenen konular ve işleniş şekli sizi kimi zaman güldürüp kimi zaman göz yaşları içinde bırakacak bir anime.Soracaklar olabilir ya anime bu nasıl ağlatacak? diye. Ben de böyle düşünüyordum ama açıkçası One Piece'i izlerken bazı yerlerde kendimi ağlamamak için zor tuttum ne yalan söyleyeyim. Ayrıca One Piece bir anime olmasına rağmen bazen size gerçekten güzel dersler veren bir kitap niteliği de taşıyor. Hem müzikleri de çok güzel özellikle bana sorarsanız 1. ve 11. açılış müzikleri mükemmel. Hatta o kadar ki müzik arşivlerimin hepsinde duruyor ve çaldıklarında mutlu oluyorum. One Piece cidden hakkını veren izlenmesi gereken bir baş yapıt bence hiç izlemediyseniz bir şans verin derim. Yalnız ilk otuz kırk bölümde biraz sıkılmanız mümkün ama sonra bir anda üst üste bazen otuz kırk bölüm izlerken bulacaksınız kendinizi yani hemen pes etmeyin. Peki iki puanı nereden kırdığıma gelecek olursak. Birincisi zaman zaman konuyu gereğinden fazla uzatabiliyorlar yani on dakikalık bir mevzu üç dört bölüm sürünce biraz sıkıyor ama bu genelde çok fazla rahatsız etmiyor. İkincisi dürüst olalım ben ne kadar seriyi sevsem de 803 bölüm izlemek her insana göre bir şey değil yani aslında bu kendim için değil seriye başlamayı düşünen insanlar için kırılmış bir yarım puan. Bu da One Piece'in ilk açılış müziği hazır müziklerden bahsetmişken yukarıda bir dinleyip siz de beğenip beğenmediğinizi belirtirseniz sevinirim:
    


 
      Bir sonraki incelemede görüşmek dileği ile. 😋

Yorumlar